17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu paylaşımımda profesyonel web yazılım çalışması yaptırmak isteyen kuruluş veya kişiler için dikkatli olması gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken kurallar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web programı yapısı gereği yıllarca verim almak için yazılır. Eğer yazılım gerçekleşirken ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye mecbur olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir programı farklı web yazılımcısı geliştirmekte zorluk yaşar, ya geliştiremez veya uğraşmaz veya daha kötüsü düzenlemek için fahiş fiyatlar ister.
  • Geliştirilemez yazılım veya geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, ekip çalışması esnasında yada başka yazılımcıların kaynak kodu ele aldığı vakit sorun çıkartmadan düzenleyebileceği yapılardır. Siz programı yapan şahısla bağınızı koparsanız bile başka bir profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun avantajları fazladır. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızlandırma düzeltmeleri vb. yenilikler yayınlanmaktadır. Geliştirilemeyen bir web programı sadece üreticisinin düzenleyebildiği, diğer web programcıların düzenlemek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web program tipleridir.
  • Web programı maliyeti yüksek bir hizmet tipidir. Bu hizmeti alırken ne fahiş fiyatlara nede fazla düşük ücretlere itibar etmeyin. Örneğin üç şirketten teklif aldınız birisi 3.000 tl dedi, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, birisi 1.500 tl dedi buradan anlaşılırki bu yazılımın fiyatı ortalama 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yukarı veya alçak ücretler %10 farklılık gösterebilir. Daha aşağı veya yukarı fiyatlara kanmayın.
  • İsteklerinizi güzel bir tarzda aktarın. Web yazılımı yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak aktarabilmeniz lazımdır. İstediklerinizi süper bir biçimde aktarmanızdan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri hazırlanırken bahsettiğiniz özelliklere dikkat edilerek bir fiyatlandırma yapılacaktır. Fiyatlandırma oluşturulurken sizin önemsiz gördüğünüz veya söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler ücrete dahil edilmez. Sözleşme tamamlandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır veya yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başımdan geçen bir olaydan bahsedeyim bir web yazılımı için anlaştık. Proje bir veri kayıt sistemiydi, istenildiği gibi projeye başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test için firmalarına gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğer bu içerikler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekiyormuş, inceledim sitenin apisi bulunmuyordu. Projeyi iptal ettim. Sizde böyle bir durumda kaporanızı kaybedersiniz.
  • Muhakkak sözleşme yapın. İş dünyasında şahıslar veya firmalar sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi mutlaka yapmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alanların yaptıkları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların başında kurumsal web programlama firmalarıyla çalışmamaları gelir. Ajansların şikayet edilebileceği binlerce kuruluş varken, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç firma ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir kafa yoralım ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptırdığınız bir web programı sizi ne kadar ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder