13 Temmuz 2017 Perşembe

Uzman web sitesi tasarim

Uzman web sitesi tasarim nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen şahıs veya şirketler hangi yolu takip etmelidir?

Uzman web sitesi tasarim yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Uzman bir web tasarım hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Uzman web sitesi tasarim yaptıracağınız şahıs veya ajans'a ne istediğinizi açık bir biçimde açıklayan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi oluşturacak şahıs veya firmaya bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm özellikleri en küçük ayrıntısına kadar yazın yada yazdırın, anlaşmanızı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genel olarak web tasarım yapıldıktan sonra web yazılımına giydirme uygulanır. Bu nedenden mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak sözleşme yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Misalen siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalırsınız.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmeti ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Uzman web sitesi tasarim seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak kodları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller sıkıştırılarak sağlanmaktadır.
  • Uzman web sitesi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web siteniz bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Uzman web sitesi tasarim fiyatları ne kadardır?

Uzman web sitesi tasarim için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı tavsiye etmemekle birlikte sebepleriyle birlikte aktaracağız.

İstanbul web tasarım ajansları özel web tasarımı aşağı yukarı 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Bağımsız iş yapanların giderleri az olduğundan ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları ajanslardan %30 - %60 daha düşüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder